Nečakajte, kým sa Vaše dieťa zraní!

Na jeseň nepadajú len listy zo stromov. Padajú aj deti, a to najčastejšie z bicykla, in-line korčúľ alebo elektrických kolobežiek. Často sa zrania aj pri vyvádzaní na trampolíne alebo loptových hrách. Detský svet je skrátka plný najrôznejších dobrodružstiev, ktoré idú ruka v ruke s úrazmi. Viete, čo urobiť preto, aby ste sa čo najlepšie vysporiadali s následkami úrazu?

Kto nepadá, akoby nebol

To, že deti neposedia, vieme všetci. Stačí chvíľka nepozornosti a boliestka je na svete.

Asi vás neprekvapí, že ani elektricky poháňané kolobežky a skateboardy to deťom neuľahčujú. Od okamihu, keď sa dieťa spokojne preháňa na svojom obľúbenom dopravnom prostriedku a kedy sa stane úraz, často ubehne len pár sekúnd. Gravitácia skrátka nič neodpúšťa :)

Medzi najčastejšie úrazy patria rezné rany, podvrtnutý členok, vyrazené zuby, pomliaždenie končatín a zlomeniny prstov.

V škole to lieta

K nárastu počtu úrazov prispieva aj začiatok školskej dochádzky v septembri. V škole sa deti najčastejšie zrania pri loptových hrách, výnimočné nie sú ani pády z podsunutej stoličky. Čas od času cez prestávky lietajú po triede aj iné veci, než kriedy a špongie na tabuľu.

Najviac úrazov majú deti na druhom stupni základnej školy. Chlapci častejšie, než dievčatá. Že by chlapci vyvádzali viac šibalstiev? :)

Aké mesiace vedú?

Tipli by ste, že v septembri počet nahlásených detských úrazov prevyšuje dokonca aj prázdninové mesiace júl a august? Ďalšími mesiaci s vyšším počtom nahlásených úrazov sú február a marec, kedy si deti odnášajú boliestky zo zimných športov. Najpokojnejším mesiacom z pohľadu početnosti zranení je december. Počet úrazov v posledných rokoch stúpa a viac ako polovica z nich sa stane mimo domova.

Poistením získate istotu

Detské úrazové poistenie síce neochráni vaše dieťa pred úrazom, ale pomôže vám vysporiadať sa s následkami. Pokryje ušlý príjem a umožní Vám, aby ste sa mohli celodenne starať o vaše dieťa pri rekonvalescencii. Zodpovedný rodič si uvedomuje dôležitosť úrazového poistenia.

A nielen to, poistením svojho dieťaťa myslíte na jeho budúcnosť, ktorá môže byť zaliata slnkom, ale sem tam sa môže objaviť nejaký mráčik. Buďte pripravení, keď sa vyskytnú zdravotné problémy, ktoré bude potrebné riešiť.

Poradíme, aké je najlepšie úrazové poistenie

Chcete mať istotu, že keď sa Vášmu dieťaťu niečo stane, budete mať dostatok času a prostriedkov na potrebnú starostlivosť?

Kontaktujte ma, rada Vám pomôžem vybrať a dojednať to najvýhodnejšie úrazové poistenie na trhu!